Selecteer een pagina
maandag 04 maart 2024

Nam Manglak

Nam Manglak is een koud, verfrissend drankje uit Thailand gemaakt van Sweet Basil seeds. Gekoeld gedronken is dit een uitstekend drankje om af te koelen, doordat Basil seeds de eigenschap heeft dat het de lichaamstemperatuur kan laten dalen. Nam Manglak oftewel (Thai) Basil seed drink is een super populair drankje in Azië.

Sweet Basil seeds (takmaria of sabja) zijn de gedroogde zaadjes van een Aziatische variant van de Basilicumplant. De zaadjes worden voor gebruik eerst enige tijd geweekt in water en worden dan gelatine-achtig. Basil seeds worden in Azië vaak gebruikt in drankjes en desserts, maar worden ook gebruikt als een verdikkingsmiddel.

Basil seeds: links gedroogde, rechts geweekte
Nam Manglak is uniek van uiterlijk, de Basil seeds doen in eerste instantie denken aan kikkerdril. Basil seeds geven aan Nam Manglak deze bijzondere speciale textuur.
De traditionele, ouderwetse smaak is “rose water”, maar de Nam Manglak van tegenwoordig is bijna altijd gezoet met honing. Soms worden smaken als vanille of peppermint toegevoegd. Nam Manglak is zo enorm populair in Zuidoost Azië dat het naast de vers bereide versie massaal geproduceerd wordt en in grote getale op de markt gebracht wordt in flesjes en blikjes.

Nam Manglak is niet alleen een heerlijk drankje, maar volgens eeuwenoude Thaise gewoonte ook een probaat middel om af te slanken. Dit calorie-arme drankje met haar gelatine-achtige textuur geeft een vol gevoel en gaat aldus op een natuurlijke manier het hongergevoel tegen.

Nam Manglak oftewel Basil seed drink