Selecteer een pagina
zondag 26 mei 2024

Umeshiso Maki

Umeshiso – of voluit Umeshiso Maki – is een Japanse Sushi in de vorm van een rol, vandaar de aanduiding “Maki”.
Umeshiso wordt gemaakt van Japanse witte Sushirijst en heeft als vulling Umeboshi en Shiso. De naam is dus een samentrekking van deze twee ingrediënten. Deze Sushi wordt omwikkeld met Nori, een eetbaar zeewier in flinterdunne velletjes.

Umeboshi en Shiso hebben beide een uitgesproken smaak en juist de combinatie van deze twee zorgt voor een harmonieus geheel. De Umeboshi wordt fijn gehakt, maar soms wordt er ook Umeboshi-pasta gebruikt. De Shiso-bladeren worden op maat gevouwen of gesneden. Vaak wordt er ook nog een stukje komkommer bij deze Sushi bij in gerold. Komkommer is het “verkoelende” element van deze Sushi en zorgt voor een perfecte balans tussen de scherpe smaak van de Umeboshi en Shiso.

Umeshiso Maki wordt vaak geserveerd met een sausje, bijvoorbeeld een sojasaus of een saus van Wasabi. Wasabi, is een zeer scherpe specerij uit de Japanse keuken, die ook vaak gebruikt wordt als ingrediënt bij de bereiding van Onigiri’s (rijstballen). Omdat Wasabi heel erg duur is, is er veel nep Wasabi op de markt.
In Japan wordt bij Sushi traditioneel groene thee gedronken.