Selecteer een pagina
maandag 04 maart 2024

Takoyaki

Takoyaki is één van de meest populaire fastfood snacks van Japan. Het zijn gefrituurde balletjes van ongeveer 4 cm, gemaakt van tempuradeeg met stukjes gekookte inktvis (tentakel) erin.
“Tako” is het Japanse woord voor octopus (inktvis) en “yaki” is afgeleid van “yaku”, wat in het Japans bakken of grillen betekent.
Takoyaki wordt vaak geserveerd met Okonomiyaki-saus er overheen en daarboven op Katsuobushi. Okonomiyaki-saus is een dikke, soort van zoete Japanse Worcestersaus en Katsuobushi zijn gedroogde bonito schilfers, meestal gemaakt van tonijn.
Takoyaki wordt ook wel Tako Balls of Octopus Balls genoemd.
Inktvis, het hoofdbestanddeel van Takoyaki Balls
Japan heeft echt meer te bieden dan alleen sushi. Wat dacht u van Takoyaki balletjes gemaakt van inktvis. Inktvis, bah! Ik hoor het u al zeggen, maar in Japan denken ze daar geheel anders over. In dit visetend land bij uitstek is inktvis eten – dood of levend – de gewoonste zaak van de wereld. Inktvis eten is gezond, want het bevat veel eiwitten. Ook wordt van inktvissen vismeel gemaakt. Toch nog niet zo gek die Japanners.
De inktvis-ballen worden gemaakt in een speciale Takoyaki pan, vergelijkbaar met een poffertjespan.
Takoyaki wordt ook wel Tako Balls of Octopus Balls genoemd.

Takoyaki kan gegeten worden als gerecht bij de rijstmaaltijd, maar wordt meestal als snack gegeten op straat in etensstalletjes. Takoyaki zou oorspronkelijk uit Osaka komen, maar tegenwoordig kom je overal in heel Japan kraampjes tegen waar Takoyaki wordt verkocht. Wie ooit in Japan geweest is, zal dit volmondig kunnen beamen.

Overal in Japan vind je op straat etensstalletjes met Takoyaki