Bubble Tea (BBT)
Dit drankje wordt meestal geserveerd in doorzichtige, afsluitbare plastik bekers. Het mengsel wordt flink geschud, waardoor de voor deze drank karakteristieke “bubbles” ontstaan. Op de bodem tref je een laag zwarte Tapioca balletjes aan. Om Bubble Tea te kunnen drinken wordt een extra wijd rietje met een diameter van circa 1 cm. erbij geleverd waar zelfs de balletjes mee kunnen worden opgeslorpt.
Bubble Tea kent vele andere benamingen zoals: pearl tea drink, boba ice tea, boba nai cha, zhen zhou nai cha, pearl milk tea, pearl ice tea, black pearl tea, pearl shake, Boba milk tea, BBT (boba tea), PT (Pearl Tapioca), and QQ (QQ betekent “chewy” in het Chinees) en Hanyu Pinyin.
Bubble Tea is van oorsprong een verfrissend drankje uit Taiwan ontstaan begin 1980. Volgens zeggen is het een uitvinding van Liu Han Chie, eigenaar van het Chun Shui Tang Tea House in Taichung City, een stad in het westen van Taiwan. Liu Han Chie zou door te experimenteren met o.a. koude thee (Taiwanese zwarte thee), melk, fruit, siroop en Tapioca balls gekomen zijn tot dit bijzondere drankje. Het drankje sloeg aan en al spoedig verspreidde Bubble Tea zich over de rest van Azië en met succes. Inmiddels zijn er meer dan 25 theehuizen van deze keten, maar nog steeds wordt gezegd dat de beste Bubble Tea’s worden gemaakt bij die van Chun Shui Tang. Bubble Tea is vooral populair in landen als Taiwan, China, Hong Kong, Japan, Macau, Brunei, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Korea, Thailand, Indonesië en Vietnam.