Aam Ka Panna
Aam Ka Panna is een traditioneel Indiaas drankje, wat ijskoud geserveerd wordt en gemaakt wordt van onrijpe groene Mango’s. Aam Ka Panna wordt ook wel Kachcha Aam Ka Panna (of Panha) genoemd. Kachcha betekent onrijp. Aam Ka Panna heeft net als een Sharbat een verkoelend en revitaliserend effect op het lichaam maar is minder zoet. Een ideaal drankje voor de hete Indiase zomers. Bovendien is de zomer het seizoen van de Mango’s.
De algemeen gebruikte ingrediënten voor een Aam Ka Panna zijn:
- Aam (onrijpe groene Mango)
- Suiker
- Kala Namak (Indian Black Salt)
- Zwarte peperkorrels
- Geroosterde Jeera (komijn zaadjes)
- Fijn gehakte Pudina ( Muntblaadjes)
- IJswater / IJsklontjes
De Mango wordt gewassen en gekookt. Als de Mango afgekoeld is, wordt ze geschild waarna het vruchtvlees wordt gepureerd in een blender. Vervolgens worden de andere specerijen toegevoegd aan de pulp en nogmaals goed gemixt. Aan de mix wordt dan een ruime hoeveelheid ijswater en ijsklontjes toegevoegd, goed vermengd en geserveerd met muntblaadjes bovenop ter decoratie. Soms wordt er aan de mix nog een beetje Chili poeder toegevoegd voor een extra pittig effect.
Aam Ka Panna
Aam Ka Panna is een traditioneel Indiaas drankje, wat ijskoud geserveerd wordt en gemaakt wordt van onrijpe groene Mango’s. Aam Ka Panna wordt ook wel Kachcha Aam Ka Panna (of Panha) genoemd. Kachcha betekent onrijp. Aam Ka Panna heeft net als een Sharbat een verkoelend en revitaliserend effect op het lichaam maar is minder zoet. Een ideaal drankje voor de hete Indiase zomers. Bovendien is de zomer het seizoen van de Mango’s.
De algemeen gebruikte ingrediënten voor een Aam Ka Panna zijn:
- Aam (onrijpe groene Mango)
- Suiker
- Kala Namak (Indian Black Salt)
- Zwarte peperkorrels
- Geroosterde Jeera (komijn zaadjes)
- Fijn gehakte Pudina ( Muntblaadjes)
- IJswater / IJsklontjes
De Mango wordt gewassen en gekookt. Als de Mango afgekoeld is, wordt ze geschild waarna het vruchtvlees wordt gepureerd in een blender. Vervolgens worden de andere specerijen toegevoegd aan de pulp en nogmaals goed gemixt. Aan de mix wordt dan een ruime hoeveelheid ijswater en ijsklontjes toegevoegd, goed vermengd en geserveerd met muntblaadjes bovenop ter decoratie. Soms wordt er aan de mix nog een beetje Chili poeder toegevoegd voor een extra pittig effect.