Selecteer een pagina
Friday 16 November 2018
Home » Tjendol

Tjendol

Tjendol is een traditioneel Indonesisch drankje wat ijskoud gedronken wordt en gemaakt is van santen (kokosmelk), Gula Djawa (Javaanse suiker), tjendol (groene puddingsliertjes) en pandanblad. Om de Tjendol lekker koud te krijgen wordt het drankje geserveerd met ijsblokjes of geschaafd ijs.

Tjendol sliertjes maken met een speciale tjendolzeef

De groene puddingsliertjes (de Tjendol) worden oorspronkelijk gemaakt van Hunkweemeel, meel gemaakt van Katjang idjobonen, en pandanblad of groene pandan-essence. De tjendol sliertjes maak je door het papje van Hunkweemeel door een speciale tjendolzeef te laten lopen en op te vangen in een bak met ijskoud water.

Tjendol wordt ook wel Cendol, Chendol, Chendul of Dawet genoemd.

Klein Indonesisch meisje met een heerlijk glaasje Tjendol