Selecteer een pagina
Friday 16 November 2018
Home » Rempejek Katjang

Rempejek Katjang

Rempejek Katjang is een heerlijke Indonesische snack, een heel dun koekje (flensje) gefrituurd in hete olie. Rempejek Katjang is pikant gekruid en zeer krokant. Het beslag voor Rempejek wordt gemaakt van rijstemeel, santen (kokosmelk) en een beetje zout en moet beslist heel dun zijn. Behalve Katjang (pinda’s) zit er in het beslag ook nog:

  • Koenjit (ook wel Kurkuma of Indiase geelwortel genoemd)
  • Ketoembar (Ketumbar, Koriander)
  • Djintin (Djintan, Komijn)
  • Bawang Putih (Knoflook)
  • Sambal Oelek

Rempejek Katjang wordt gewoon als snack gegeten of wordt geserveerd als bijgerecht bij de Indische rijsttafel.
De Katjang in de Rempejek kan vervangen worden door een ander ingrediënt, zo heb je bijvoorbeeld Rempejek Udang (garnaal) en Rempejek Ikan Reri (gedroogde vis).
Rempejek wordt ook geschreven als Rempeyek of Rempejeh.