Selecteer een pagina
woensdag 20 november 2019
Home » Nuoc Mam / Phu Quoc

Nuoc Mam / Phu Quoc

Ambachtelijke gemaakte Nuoc Mam wordt bereid uit verse ansjovis en zout en wordt voor het fermentatieproces traditioneel opgeslagen in grote aarden vaten (Amphora’s) in de zon. Vroeger was het maken van Nuoc Mam puur een vrouwen aangelegenheid. De mannen trokken er op uit om de vis te vangen en de vrouwen bleven thuis en bereidden de vissaus.
Volgens kenners produceert Phu Quoc – het grootste eiland van Vietnam – de allerbeste vissaus. De productie van Nuoc Mam is één van de grootste bron van inkomsten van dit eiland.

De vele vissers van het eiland Phu Quoc

Visvangst bij Phu Quoc van “black long-jawed anchovies”

Ambachtelijke gemaakte Nuoc Mam op Phu Quoc

Close-up van de Nuoc Mam in wording in een grote Amphora

Een arbeider bezig met de extractie van Nuoc Mam

Met de hand bottelen van Nuoc Mam door een Vietnamese op Phu Quoc