Selecteer een pagina
Friday 16 November 2018
Home » Badam Phirni

Badam Phirni

Badam Phirni is een overheerlijke, bekende lekkernij uit Noord India. Badam is het Indiase woord voor amandel. Badam Phirni is een zoet dessert, een amandel pudding, dat vaak traditioneel gegeten wordt met Diwali. Diwali is één van de belangrijkste Hindoestaanse feesten, het feest van de duizend lichtjes, gewijd aan Maha Lakshmi, de godin van het licht, de voorspoed, het geluk, het succes, de wijsheid en de welvaart.

Badam Phirni is gemakkelijk te bereiden en wordt gemaakt van geweekte rijst, melk, suiker, fijngemaakte amandelnoten, cardamom en saffraan. Na bereiding wordt Badam Phirni eerst gekoeld voor het wordt geserveerd. Badam Phirni wordt vaak gegarneerd met stukjes hele amandel en Varakh waardoor het er nog feestelijker uitziet. Varakh is een eetbare, ultra dunne zilver of goud folie, dat traditioneel veel gebruikt wordt in India ter decoratie bij diverse zoete lekkernijen.

Rijst en amandelen, de twee belangrijkste ingrediënten van Badam Phirni